URGENT

Troben irregularitats a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva

Compartiu aquesta història

Aquesta és l’empresa que gestiona els hospitals de Blanes i Calella i els CAP de salut de la zona, entre ells el de PLF o Malgrat.

L’anàlisi fet per la Sindicatura de Comptes detecta deficiències en la gestió del pressupost però, sobretot, on més posa l’accent és en diverses irregularitats que fan referència als contractes d’obres, serveis i subministraments.

Per exemple, l’informe recull que es van fer pagaments a treballadors sense aplicar la retenció fiscal corresponent ni cotitzar a la Seguretat Social. Però la Sindicatura també alerta que la Corporació va contractar les obres per remodelar la cinquena planta de l’hospital de Blanes quan aquestes ja havien finalitzat i ja s’havien facturat.

L’informe de fiscalització de la Sindicatura ha estat encarregat pel Parlament de Catalunya i analitza els comptes de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva entre els anys 2009 i 2011.

L’empresa dóna atenció sanitària a una població d’unes 200 mil persones a nivell hospitalari i unes 90 mil a nivell d’atenció primària i l’any 2011 tenia uns 1.400 treballadors.

La Sindicatura considera que la Corporació no va fer una deguda gestió dels pressupostos dels anys analitzats, que oscil.laven entre els 95 i els 110 milions d’€. La Sindicatura detecta que hi ha liquidacions que desquadren, perquè allò que es va acabar gastant supera el topall màxim fixat, pel que no es pot un adequat seguiment pressupostari.

L’informe també indica que l’entitat no segueix les directrius correctes a l’hora de comptabilitzar el seu patrimoni ni les seves operacions econòmiques i financeres.

A més del pressupost, l’informe també analitza tots aquells contractes que va fer la Corporació durant aquells tres anys. En total, van ser-ne 46, que van traduir-se en una despesa de 55 MEUR.

La fiscalització indica que es van contractar serveis sense seguir els procediments previstos o que es va arribar a signar un contracte d’obres quan els treballs ja s’havien acabat i l’empresa ja els havia facturat.

Aquest matí, la corporació ha emés un comuncat lamentan la lectura que han fet alguns mitjans de l’informe de la sindicatura. L’empresa destaca que la sindicatura no posa en dubte ni la gestió de la Corporació ni denuncia cap mala utilització de recursos públics.

També expliquen que algunes de les deficiències que s’han detectat ja es van corregir en aquell moment  o bé just després.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics