URGENT

Es manté l’alerta per onada de calor i el risc d’incendi forestal

Compartiu aquesta història

Protecció Civil de la Generalitat manté la Prealerta del pla d’emergències per risc d’incendis forestals INFOCAT a causa de l’elevat risc d’incendi en gairebé una trentena de comarques de Catalunya. En total 28 de les comarques catalanes tenen activa aquesta prealerta, entre elles el Marems i La Selva.

Segons informa Protecció Civil, les zones on el risc és més gran és tota la franja litoral i prelitoral. La persistència i agreujament de l’onada de calor fa que augmenti la situació de risc i cal ser especialment curosos en les actuacions a les urbanitzacions situades en zona boscosa o prop de zones arbrades de tot el territori per no generar un incendi.

A més d’aquesta prealerta, també hi ha activa, i en relació directa amb les condicions climàtiques dels últims dies, l’alerta PROCICAT per onada de calor.

Protecció Civil de la Generalitat demana a la ciutadania que davant aquest augment significatiu de les temperatures es tingui especial cura de les persones més vulnerables a la calor (gent gran, nadons, malats crònics,…). Si per fer passar la calor aneu a la platja, heu d’extremar les precaucions i no banyar-vos en cas de no trobar-vos bé, o si us trobeu cansats.

Recordar que si hi ha bandera groga cal tenir especial prudència en el bany. Si és vermella, el bany és prohibit.

Baixar les persianes de les finestres, obrir les finestres a la nit, beure molta aigua i evitar àpats pesats són alguns dels consells a tenir en compte per tal d’evitar els efectes de la onada de calor, ja que les previsions per aquest dimarts són de més calor a la nostra zona.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics