URGENT

Els agermanaments en crisi

Compartiu aquesta història

Palafolls fa anys que està agermanat amb diferents localitats. La primera relació estreta va ser amb la població italiana de Poppi, a la Toscana, i també amb la francesa Ax Les Thermes.

Des d’un inici  s’han fet diferents activitats d’intercanvi, visites recíproques, i diferents actes, gràcies a la creació en cada municipi d’una comissió d’agermanament, que s’encarrega d’organitzar i mantenir viva la relació d’agermanament.

Ara els responsables d’aquestes comissions es volen retirar i deixar pas a altres generacions, cosa que no sempre serà fàcil.

És el cas de Rolando Piantini, qui durant anys ha estat el principal artífex de la comissió d’agermanament de Poppi, que ha decidit plegar. Tampoc la comissió francesa passa pel seu millor moment després de la mort l’any passat d’Henri Mercie, un dels impulsors de l’agermanament amb la població pirinenca i exregidor del consistori francès.

Pel que fa a PLF, el responsable de la comissió local, Jesús Machín, fa temps que es planteja deixar la comissió que dirigeix des del seu naixement, tot i que l’Ajuntament creu que encara liderarà l’entitat alguns anys més.

El consistori palafollenc confia en el relleu generacional en cada una d’aquestes comissions que permetin mantenir viva la relació que fa anys que funciona i que permet activitats com els intercanvis d’estiu amb Poppi o al gener amb Ax Les Thermes, així com els sopars a la fresca de la festa Major de Palafolls, al setembre.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics