URGENT

Calella posa el fre a les llicències de pisos turístics

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament no donarà, durant un any, cap permís per Habitatges d’Ús Turístic (HUT), segons publica El Punt.  L’administració local es vol curar en salut abans que el control dels pisos turístics se’ls escapi de les mans, pel que aplicaran una moratòria en l’atorgament de llicències a aquests apartaments. En els últims 6 mesos se n’han inscrit 125,  la meitat dels 260 totals, el que representa 1.800 places.

Els veïns han de conviure amb els turistes en el mateix bloc, el que pot ser difícil de compaginar, manté l’Ajuntament.

Amb la finalitat d’evitar aldarulls que alterin el descans dels  veïns i mantenir els HUT controlats, han congelat, doncs, la concessió de llicències.

El lloguer de temporada és superior al convencional, pel que els propietaris també hi veuen l’oportunitat dels guanys. A més, les immobiliàries també hi han trobat una oportunitat de mercat i comencen a oferir immobles privats amb finalitats turístiques. Uns preus condicionats també per l’oferta i la demanda.

Al respecte, el Punt, citant el consistori calellenc, apunta a la preocupació que el mercat immobiliari d’habitatges se’n recenti. Els apartaments ja no es concentren a primera línia de platja, sinó que s’han estès per tot Calella i arriben també en immobles antics.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics