Comença la instal·lació de plaques solars a les escoles i ja es preveuen al CAP i a la piscina

Compartiu aquesta història

Aquests dies ha començat la col·locació de plaques solars a les escoles de Palafolls.

L’Escola Les Ferreries serà la primera en tenir aquesta energia renovable. De fet fa uns dies que ha començat la instal·lació que encara s’allargarà uns dies més. Un cop estiguin acabats els treballs en aquesta escola, es començarà la instal·lació de les plaques solars a l’altra centre de primària de Palafolls, a Mas Prats.

Encara abans de finalitzar l’any, l’Ajuntament preveu completar el desplegament de plaques solar al casal d’avis del centre, que ja fa uns mesos que compte amb una primera fase.

Aquestes actuacions estan subvencionades per la Diputació de Barcelona, que també ja ha aprovat la subvenció per incorporar  plaques a la teulada del teatre i del Forroll, ja el proper any.

Foto: Ajuntament de Palafolls

A banda d’aquestes accions ja concretades, l’Ajuntament ja treballa en nous equipaments públics on poder instal·lar aquests sistemes d’aprofitament solar. El consistori ha aprovat inicialment el projecte per instal·lar plaques solars al CAP de Salut de Palafolls i també a la piscina municipal. Un projecte que preveu invertir uns 100.000€ per poder dotar aquests dos equipaments d’un sistema d’aprofitament de l’energia solar.

També està treballant en el projecte per dotar d’aquests sistemes al nou aparcament del camp de futbol i noves plaques al Forroll, que completin el desplegament que es farà el proper any.

Aquests sistemes permeten l’autocosum i la compensació, pel que a banda d’alimentar energèticament els diferents equipaments municipals on estan instal·lats, el sobrant que no s’utilitza s’aboca a la xarxa elèctrica i permet reduir la factura d’altres equipaments municipals

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.