Palafolls aprova una ordenança d’estalvi d’aigua i un pla de sequera

Compartiu aquesta història

El ple de l’Ajuntament ha aprovat dues eines per poder fer front als estats d’excepcionalitat pels diferents episodis de sequera.

D’entra el consistori ha aprovat una nova ordenança de l’aigua que vol marca, a partir d’ara, tot un seguit de mesures encaminada a reduir el consum d’aigua tant per particulars, indústries i administracions. 

Així es regula la incorporació i utilització de sistemes d’estalvi d’aigua per a noves edificacions, per tal que siguin més sostenibles.

Per exemple, a partir d’ara es demanarà a les noves construccions o grans rehabilitacions que incorporin sistemes d’aigües grises, d’aprofitament de l’aigua de pluja o de dosificadors a les cisternes dels inodors. També es contemplen mesures mir ser més eficients en el reg d’espaisverds.

El regidor de serveis de Palafolls, Jordi Villaret, explica que l’ordenança està enfocada a regular aspectes per a futures promocions immobiliaries i per a grans rehabilitacions. Són mesures de cara al futur, per començar a fer camí i ser conscients de l’escassetat de l’aigua.

El text definitiu s’ha consensuat amb l’oposició i de fet l’ordenança s’ha aprovat per assentiment de les tres formacions del consistori.

El PSC ha posat en valor la unió de tots els partits a l’hora d’aprovar aquesta nova regulació de l’aigua. Dolors Agüera és regidora socialista a l’Ajuntament de Palafolls.

En el mateix sentit s’expressava la regidora-portaveu de Palafolls Som, Monica Armada, qui defensa la fòrmula de la unanimitat a l’hora de plantejar certes polítiques locals.

Paral·lelament s’ha aprovat un pla de sequera. Es tracta d’un instrument obligatori pels municipis de més de 20.000 habitants, i que, per tant, en el cas de Palafolls és voluntari.

Aquest pla identifica la realitat actual del nostre municipi pel que fa a recursos i marca què cal fer segons les diferents situacions de sequera que es puguin marcar des de la Generalitat. Així preveu actuacions a desenvolupar i aplicar a Palafolls segons els estadis de sequera decretats per l’administració catalana.

L’ordenança i el Pla de Sequera de Palafolls ajuden al consistori a conscienciar sobre l’ús responsable de l’aigua, però també permetran a l’administració local poder demanar ajudes econòmiques per fer accions d’estalvi, com per exemple substitució de canonades d’aigua.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.