URGENT

Blanes acaba amb les zones fosques amb la posada en marxa d’una nova torre de comunicacions

Compartiu aquesta història

 

Aquesta setmana ha començat a emetre en període de proves el reemissor de TV que s’ha instal·lat a la zona de Quatre Vents de Blanes per cobrir les zones del municipi on les emissions de televisió no arriben en prou condicions tècniques.

D’aquesta manera, més de 5.000 ciutadans del municipi i d’altres de pobles veïns que enfoquen les seves antenes a la torre de comunicacions blaneneca, podran rebre els diversos canals de televisió de manera òptima per primera vegada en molts anys.

Des que l’any 1992 es va posar en marxa el repetidor de televisió de la torre de Sant Joan, ja es va evidenciar que, per una qüestió orogràfica, quedaven diverses zones on el senyal de televisió no arribava en prou condicions tècniques. És el què, en argot tècnic, s’anomenen zones fosques, i a Blanes se’n van detectar dues principalment: a la zona del Port i a la del Racó d’en Portes.

En base a un informe de Protecció Civil de Blanes, ha estat possible que el municipi fos inclòs al projecte Connecta pel que s’ha pogut solucionar el problema de les zones fosques, gràcies a la instal·lació d’un nou reemissor de televisió al barri de Quatre Vents.

Aquesta nova torre de comunicacions ha començat a funcionar aquesta setmana en període de proves, i està previst que, un cop superat aquesta transició, acabi amb els històrics problemes de cobertura de televisió que ha patit Blanes des de fa anys.

Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics