Avui és el dia Mundial de la ràdio

Compartiu aquesta història

I, com a emissora municipal, volem fer un recordatori de la nostra història. Pels micròfons del 107.7FM han passat moltes persones de Palafolls i de poblacions veïnes que han compartit, d’una manera o una altra, la seva passió per comunicar.

La ràdio va néixer el 1985, aviat farà 40 anys, gràcies a l’empenta d’un grup de joves del carrer Major, que van aconseguir que els deixessin una casa a la Ciutadella per instal·lar uns rudimentaris estudis de ràdio. Un bon grapat de joves de mitjans dels 80, en plena revolució cultural i social, transmetien irregularment, però sempre amb molt bona acceptació continguts dispars i eminentment musicals.

Un robatori, però, va deixar sense la possibilitat d’emetre des de la ciutadella només uns mesos després de la inauguració de la ràdio. L’Ajuntament de Palafolls va ser llavors qui va municipalitzar l’emissora i va crear uns nous estudis a la plaça Major. Els estudis eren ben nous i amb nou material més professional.

A la plaça la ràdio va estar 13 anys. Uns anys que no van ser un camí de roses. Diversos llamps van malmetre els sistemes d’emissió en diferents ocasions i, també, es va patir alguns robatoris. Episodis que obligaven a interrompre l’emissió durant mesos.

Tot i això la ràdio va aconseguir crear poble, amb programes diversos; concursos, sardanes amb la Maria, Havaneres amb la Pepita o Poesies amb la Beni, però també programes per a joves,  programes de música especialitzada i un llarg etcètera. Va ser també motor cultural per un municipi petit, però que anava creixent.

El 1998, però, arran d’algunes desavinences internes, la ràdio va tancar, fins que l’Ajuntament va decidir professionalitzar l’emissora i reobrir-la als actuals estudis del Forroll, A Sant Lluís, on continua ara, amb una vocació més de servei i adaptant-se als nous temps i al nou paper dels mitjans de comunicació locals.  

En aquests anys han començat aquí locutors que han fet fortuna després a d’altres mitjans: Carles Mesa, actual presentador de Gente Despierta a RNE, va començar a Ràdio Palafolls, a l’igual que Dani Senabre, ara a COPE o Carol Sanchez, durant molts anys a Ràdio Teletaxi.

Prop de 40 anys després ha canviat el poble i la societat, però la ràdio continua sent un dels  eixos vertebradors de Palafolls.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.