Torna a posar-se en marxa el Cos Voluntari de Protecció Civil 

Compartiu aquesta història

Ahir a la tarda es va signar el nou conveni de col·laboració amb el cos de Protecció Civil de Palafolls que a partir d’ara es reactiva amb la voluntat de tornar a ajudar en tasques de prevenció o d’assistència a d’altres cossos d’emergència professionals en casos d’emergència com inundacions, incendis o accidents, entre d’altres.

Després d’uns anys sense activitat i d’uns mesos de treball per aconseguir el vist-i-plau per tornar a operar, a partir d’avui el cos ja torna a funcionar amb coordinació amb la Policia Local de Palafolls. Ho explica Isaac Latorre, president de Protecció Civil de Palafolls.

El nou equip hereta el material que encara queda de l’antic cos de voluntaris, com ara el vehicle logotipat o el remolc entre d’altres. 

Ara que es tornen a posar en marxa, tornen a buscar persones que vulguin col·laborar voluntàriament a fer aquestes tasques de prevenció, informació i suport en la protecció de la ciutadania.

Els qui estiguin interessats hauran de fer un curset bàsic i gratuït que dota dels coneixements teòrics i pràctics necessaris per a poder exercir les funcions del voluntariat de protecció civil. A més, hauran de superar una prova psicotècnica per poder avaluar la seva maduresa.

El cos es reactiva amb 5 voluntaris actius i uns altres 6 que són actualment aspirants a format part del cos.

El conveni amb l’Ajuntament, que inclou una aportació per aquest any d’uns 5.000€, marca que el voluntaris hauran d’especificar un calendari de disponibilitat per saber quan es poden activar, però que serà obligatori que actuin en dies importants com la Festa dels 80, Sant Joan, la Festa Major o la cavalcada de reis.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.