L’Ajuntament de Palafolls dona suport a la pagesia del municipi amb una moció conjunta

Compartiu aquesta història

Aquest dijous, els representants polítics de Palafolls van unir forces contra la situació en la que es troba el sector de la pagesia a Palafolls i arreu del país. 

Concretament, aquesta era una moció que inicialment presentava el grup municipal del PSC, però a la qual s’hi van unir la resta de partits. Amb la seva aprovació, els grups es comprometen a mostrar la solidaritat de l’Ajuntament cap a la pagesia; a demanar la implicació i col·laboració de totes les administracions nacionals i supranacionals que tinguin competències en matèria de pagesia i agricultura; i, entre altres,  també insten la Generalitat a seguir augmentat la partida pressupostària del sector agrícola, a banda de facilitar més ajuts a aquest. 

Per ERC aquesta moció és la ‘continuació natural’ de totes les tasques que el consistori ha dut a terme al llarg de l’anterior mandat i d’aquests, com per exemple la creació de la Regidoria de Pagesia i l’impuls de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera.  Així ho ha indicat Francesc Alemany, alcalde de Palafolls

Per part del PSC, Dolors Agüera ha posat en valor el fet de presentar aquesta moció de forma conjunta entre tots els partits que formen el ple de Palafolls. I, és que, segons diu, és molt important actuar tenint en compte la situació crítica que en la que es troba el sector de la pagesia. 

En el cas de Palafolls SOM, Mònica Armada, la seva representant, ha reiterat els problemes amb els quals es troba la pagesia i ha considerat que, tenint en compte que Palafolls és un municipi molt vinculat a aquest sector, és molt important fer el possible per recolzar-lo.

Aquest va ser un punt que va passar per urgència en la sessió ordinària del ple municipal del passat dijous i que va ser aprovat per unanimitat de tots els grups polítics del plenari palafollenc. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.