Escoles i famílies de Malgrat i Blanes denuncien l’abandonament per part d’Educació i demanen més recursos

Compartiu aquesta història

Diverses famílies que s’han quedat sense plaça a educació infantil, juntament amb treballadors del sector educatiu, d’una vintena de municipis catalans s’han unit per denunciar l’abandonament de 0 a 3 anys per part de la Generalitat i per exigir més recursos qu permetin aconseguir un accés universal públic, gratuït i de qualitat a aquesta etapa educativa. Entre aquests municipis hi ha Malgrat de Mar i Blanes.

Per tirar endavant les seves reivindicacions, les famílies han creat la plataforma “Bressol en lluita”. I, tal com indiquen en el manifest que van presentar a les portes del Parlament fa uns dies, amb la seva lluita volen “visibilitzar la situació de l’educació infantil a Catalunya, exigir més implicació de la conselleria d’Educació en aquesta etapa i que poder escolaritzar un fill a infantil no depengui de la localitat on viu”.

Segons han detallat els representants de la plataforma, a Barcelona hi ha prop de 4.000 famílies sense plaça pública a infantil, a Premià de Mar, per exemple, el 70% de les famílies s’han quedat sense plaça, tot i que aquest és un problema que afecta tota Catalunya. 

A la vegada, l’agrupació demana millors condicions laborals pels treballadors d’aquest sector, analitzant aquestes millores amb una perspectiva de gènere, tenint en compte que és un sector molt feminitzat. D’aquesta manera, busquen que el garanteixi el benestar de les treballadores i els drets dels infants, entre altres. 

La plataforma està recolzada per sindicats estudiantils com USTEC i hi estan representades famílies de Malgrat de Mar, Blanes, Mataró, Premià de Mar, Cardedeu, L’Hospitalet, Olot i Sant Cugat, entre altres.  

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.