Disminueix considerablement l’endeutament de l’Ajuntament de Palafolls

Compartiu aquesta història

Al ple d’aquest mes de setembre es va donar compte de diverses qüestions. Entre elles, serveis econòmics del consistori va donar a conèixer l’estat dels comptes de l’Ajuntament fins al mes de setembre.

En aquest sentit, un dels aspectes destacables és l’endeutament que l’Ajuntament té actualment. I, és que, aquest és mínim. Tal com detalla Francesc Alemany, alcalde de Palafolls, amb el tancament i la liquidació de l’any 2023, l’endeutament de Palafolls es troba en nivells molt baixos. 

Palafolls ha tancat el 2023 amb un deute de 120.000€, tenint en compte que el pressupost municipal és de prop d’11MEUR. Tal com diu, la salut econòmica de l’ajuntament, ara mateix, és ‘excel·lent’.

L’endeutament de l’Ajuntament era per una desviació dels tributs estatals durant la Covid. Cada any l’Ajuntament rep un ingrés com avançament de la participació dels impostos que cobra l’Estat. L’any 2020, aquest avançament va ser molt superior al que realment després es va recaptar, és per això que l’ajuntament tenia la diferència com a deute. Una xifra, que el mateix Estat ha consignat als ens locals per tal que no suportin el deute. 

Ara, l’únic que ha de pagar de deute el consistori són uns 7.000€ al mes que es destinen a l’Oficina de Gestió i Recaptació de la Diputació de Barcelona.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.