Palafolls és líder en facturació al Maresme

Compartiu aquesta història

Segons les últimes dades publicades per la Cambra de Comerç de Barcelona, Palafolls destaca al Maresme per comptar, entre altres, amb dues de les empreses que més facturació tenen al territori. Precisament, aquestes dues ocupen el primer i el tercer lloc a la classificació. 

L’empresa que ocupa la primera posició és Bioiberica, l’empresa biotecnològica especialitzada De la investigació, el desenvolupament, la producció i la comercialització de molècules per a la indústria farmacèutica, veterinària i agrícola. Segons les últimes dades aportades, Bioiberica l’any 2022 tenia uns actius registrats per un valor de prop de 269 MEUR i unes vendes d’uns 515 MEUR.

A Bioiberica la segueixen els Laboratoris Hartmann a Mataró que ocupen la segona posició i Sandoz Industrial, també amb seu a Palafolls, que està en tercer lloc. En aquest cas, Sandoz és una empresa farmacèutica que se centra en la producció i comercialització de medicaments genètics i biosimilars. Sandoz té presència a diversos països i a Palafolls compta amb 365 treballadors. Segons les dades, l’any 2022 Sandoz va tenir uns actius registrats per un valor de 182 MEUR i unes vendes de 159 MEUR.

A la nostra comarca, els sectors econòmics que representen una xifra de negoci més elevada són el químic i farmacèutic (11’9%), seguits del tèxtil, la confecció, el cuir i calçat (9’6%), i el comerç a l’engròs d’alimentació i begudes (8’5%).

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.