Un jurat selecte decidirà els guanyadors del 5è Concurs de Ratafia aquest any

Compartiu aquesta història

Un any més, Glop de Bosc ha organitzat una nova edició de l’Aplec de la Ratafia de la Baixa Tordera que enguany arriba a la seva cinquena edició. Una de les activitats que es durà a terme durant l’acte és tradicional Concurs de Ratafia, és per això que l’organització ha publicat ja les bases de la competició per tothom qui estigui interessat a participar. 

El procés de creació d’aquest licor, és llarg. Normalment, es comença al juny a preparar i al novembre ja està llest. Tot i això, s’ha de deixar reposar uns quants dies abans de poder-lo consumir. Tal com indica Oriol Grèbol, enguany, les bases són similars a les de les altres edicions. 

Pot participar qualsevol persona que sigui major d’edat. Per participar cal lliurar, mínim, 0’5l  de mostra; cal indicar en un sobre tancat els noms i cognoms dels participants amb altres dades de contacte; i s’haurà de donar signat un document sobre seguretat alimentària. 

Pel que fa als criteris guanyadors, Grèbol detalla que es tindran en compte elements relacionats amb l’olor, el gust, el color i altres. Quant al jurat d’aquest any, el veredicte el farà un Jurat Selecte format per especialistes vinculats al món de la ratafia. Tot i això, la ciutadania també podrà triar les seves ratafies preferides. 

El concurs va destinat a tothom qui faci ratafia i els participants poden presentar tants licors com vulguin, en grup o de forma individual. Tothom interessat en participar ha d’entregar la seva ratafia al local número 7 de l’Avinguda Costa Brava sense cap tipus d’element identificatiu del participant o dels participants. Els licors es poden presentar els divendres 17 d’octubre, 7 de novembre i 21 de novembre de 18h a 20h i el dissabte 8 de novembre de 10h a 13h. 

Pel que fa a les dates, el concurs es durà a terme el 29 de novembre dins la 5a edició de l’Aplec de la Ratafia. Pel que fa a l’aplec, l’entitat pròximament donarà a conèixer el programa d’actes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.