Un any més, Glop de Bosc ha organitzat una nova edició de l’Aplec de la Ratafia de la Baixa Tordera que enguany arriba a la seva cinquena edició. Una de les activitats que es durà a terme durant l’acte és tradicional Concurs de Ratafia, és per això que l’organització ha publicat ja les bases de la competició per tothom qui estigui interessat a participar.
El procés de creació d’aquest licor, és llarg. Normalment, es comença al juny a preparar i al novembre ja està llest. Tot i això, s’ha de deixar reposar uns quants dies abans de poder-lo consumir. Tal com indica Oriol Grèbol, enguany, les bases són similars a les de les altres edicions.
Pot participar qualsevol persona que sigui major d’edat. Per participar cal lliurar, mínim, 0’5l de mostra; cal indicar en un sobre tancat els noms i cognoms dels participants amb altres dades de contacte; i s’haurà de donar signat un document sobre seguretat alimentària.
Pel que fa als criteris guanyadors, Grèbol detalla que es tindran en compte elements relacionats amb l’olor, el gust, el color i altres. Quant al jurat d’aquest any, el veredicte el farà un Jurat Selecte format per especialistes vinculats al món de la ratafia. Tot i això, la ciutadania també podrà triar les seves ratafies preferides.
El concurs va destinat a tothom qui faci ratafia i els participants poden presentar tants licors com vulguin, en grup o de forma individual. Tothom interessat en participar ha d’entregar la seva ratafia al local número 7 de l’Avinguda Costa Brava sense cap tipus d’element identificatiu del participant o dels participants. Els licors es poden presentar els divendres 17 d’octubre, 7 de novembre i 21 de novembre de 18h a 20h i el dissabte 8 de novembre de 10h a 13h.
Pel que fa a les dates, el concurs es durà a terme el 29 de novembre dins la 5a edició de l’Aplec de la Ratafia. Pel que fa a l’aplec, l’entitat pròximament donarà a conèixer el programa d’actes.