El ple defensa el Dret a Decidir i aprova crear l’Associació de Municipis pel Federalisme Republicà

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Finalment les dues mocions centrades en el debat sobre el futur polític de Catalunya i d’Espanya es van aprovar a PLF i sense cap vot en contra.

Primer es va aprovar la moció per a la creació d’una associació de municipis pel Federalisme Republicà. Es tracta d’una entitat que s’impulsa des de PLF amb la intenció d’aglutinar als municipis que vulguin adherir-se a l’Associació per fer visible una 3a via de futur, més enllà de l’independentisme o l’estat de les autonomies. Es tracta doncs d’una entitat creada a semblança de l’Associació de Municipis per la Independència, impulsada per l’alcalde de Vic. Segons la moció es vol crear un estat federal amb 5 estats federats (Catalunya, Galicia, País Basc, Espanya i Portugal) amb capital a Toledo, amb un model similar al dels EUA.

Esquerra, tot i no està per l’opció federalista, es va abstenir a la votació a l’entendre que per poder federar-se cal primer crear un estat propi per a Catalunya. Els republicans van recordar que s’han provat moltes formules d’encaix i que cap d’elles ha funcionat, i va preguntar-se si Espanya voldria federar-se amb Catalunya.

CiU, que també es va abstenir, ja que no coneixia el contingut de la moció a tractar, i Iniciativa va recordar que la seva formació és republicana i federalista i van votar a favor a l’igual que el PSC, que va defensar aquest model com a nou encaix de Catalunya en el global de la península ibèrica.

Tampoc va rebre cap vot en contra la moció presentada per ERC i CiU en suport al dret a decidir. La moció defensava impulsar el consens per poder tirar endavant una consulta popular vinculant i democràtica per tal que els catalans decideixin el seu model d’Estat.

La moció va comptar amb els vots tant dels republicans com dels nacionalistes, així com també d’Iniciativa i de 3 regidors del PSC; Antònia Petit, Josep Ribas i el propi alcalde de PLF, Valentí Agustí. Només es van abstenir els altres 3 regidors dels socialistes.

El PP va abandonar el plenari just abans de l’inici de la discussió dels les dues mocions

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics