El MiD acollirà una exposició sobre la mort digna

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La primera de les exposicions d’aquest 2020 al MiD anirà a càrrec de l’Associació Dret a Morir Dignament de Catalunya, que lluita pel reconeixament legal de la llibertat d’escollir el moment i la manera de finalitzar la seva vida.

Es tracta de la mostra que es titula «La mort, digna i il·lustrada» en la que una trentena d’il·lustradors catalans han plasmat la seva visió particular de la mort digne. Segons Isabel Alonso, presidenta de l’Associació Dret a Morir Dignament, és una mostra plena de color i de reflexió.

Es tracta d’un projecte que, segons descriu la mateixa associació, vol «canviar la imatge estereotipada i sovint repetitiva que tradicionalment ha servit per il·lustrar el tema de la mort». Aquestes il·lustracions volen contribuir a desmitificar i desembolcallar el concepte de la «mort».

L’exposició, que va presentar-se ara fa just dos anys a Figueres, arriba aquest divendres a Palafolls, a la sala d’exposicions del MiD, i s’allargarà durant 3 setmanes, fins al 31 de gener.

Aquesta mostra és la primera acció que es desenvolupa al nostre municipi després que just fa 3 setmanes el ple de l’Ajuntament aprovés per assentiment una moció de suport i de col·laboració amb l’Associació Dret a Morir Dignament. Segons Alonso fruit d’aquesta col·laboració es faran d’altres activitats al nostre municipi en suport al testament vital i a la llibertat de triar la mort digne.

Justament, a finals de setembre aquesta associació va passar pel Casal d’Avis de Palafolls per impartir una xerrada sobre la importància del testament vital en la que es va explicar la importància de deixar clara la voluntat pròpia quan un mateix ja no és capaç d’expressar-se. Un document, el testament vital, que actualment, té fet un baix percentatge de persones en comparació en altres indrets del món.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics