URGENT

Avui s’ha fet entrega dels diners de la Marató de Ràdio Palafolls.

Compartiu aquesta història

Dos mesos després de la seva realització, a mitjans del mes de desembre, aquests matí s’han entregat els prop de 1200€ que va recollir la jornada solidària que organitza aquesta emissora cada any.

La meitat dels diners recollits, en concret 591 € amb 38 cèntims es destinen a projectes de cooperació a Nicaragua i l’altre meitat al Senegal.

A Centre-amèrica els diners es destinen íntegrament a la rehabilitació d’una escola a la població agermanada amb PLF, San Isidro. Els diners ingressats al banc es faran arribar la propera setmana a Nicaragua per tal que comencin les tasques de rehabilitació de l’escola que no te ni serveis sanitaris, ni persianes, ni aigua potable.

A l’Àfrica els diners es destinaran, per segon any consecutiu a la construcció d’un pou per tal que 60 famílies puguin cultivar unes terres, ara per ara inutilitzades. A més el pou servirà aigua a la població.

Els diners destinats a l’Àfrica els ha rebut el president de l’ONG Ndennden N’gollen, Alpha Balde. Balde que viu a PLF ens explica com funciona el projecte i la importància de l’aigua en la vida al Senegal.

Aquests projecte, amb el que també col.labora directament el consistori palafollenc, acaba aquests any, que serà el primer en el que es podrà plantar en els nous conreus a Kolda, a la regió de Kandia a l’interior del Senegal.

Balde reconeix que l’ajuda és necessària però que a vegades es cometen errors a l’hora de fer el que nosaltres creiem més oportú i no veure les realitats de les zones on es col.labora.

L’edició del 2006 de la marató va superar la recaptació de l’edició anterior, en una jornada participativa i oberta en la que es va fer ràdio al carrer, espectacles infantils, actuacions de l’escola de música o l’esplai i un final de festa solidari amb una festa dels anys 80 al teatre de PLF (fotografia de la esquerra), que va ser l’activitat que més diners va aportar a la causa de la Marató.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics