URGENT

El ple de l’ajuntament de Pineda obre una comissió per investigar les possibles irregularitats en les finances municipals.

Compartiu aquesta història

Les irregularitats en la gestió de les finances municipals han estat denunciades en un informe de la interventora municipal.
La proposta de creació de la comissió, presentada pels grups de l’oposició (PSC, PP i ERC), exclou l’alcalde, Joan Morell (CiU), i la regidora d’Hisenda, Marta Sanitjas de la comissió; perquè els consideren responsables dels fets. Segons l’informe de la interventora, hi havia expedients pendents de cobrament, que han prescrit i que per tan que l’Ajuntament no ha arribat a cobrar. Segons l’alcalde, Joan Morell, aquests expedients només han estat dos durant l’any 2006, que ascendeixen a una quantitat que no arriba als 150€. En aquest sentit, Morell ha lamentat que ‘la rumorologia doni peu a coses més grans’, tot i que durant el ple d’ahir al vespre ha reconegut que ‘hi ha procediments que no s’han fet bé’.

A més Morell hi veu una clara estretègia electoral per part de l’oposició. Escoltem Joan Morell, alcalde de Pineda.

El portaveu del PSC, el grup de l’oposició amb més regidors, Josep Lluís Fillat, ha estat nomenat president de la comissió d’investigació política que haurà d’investigar les anomalies en la recaptació d’ingressos. Fillat creu que és bàsic determinar si s’han creat desigualtats entre veïns de Pineda. Escoltem a Josep Lluis Fillat.

Per la seva banda, el portaveu del PP, Norbert Peláez, explica que independentment de la quantitat, ‘es jutja el fet. Peláez ha afegit que potser es descobreixen forats més grans a les finances municipals d’operacions anteriors al 2006. El portaveu popular també s’ha preguntat ‘quina quantitat s’hagués acumulat en el futur si ara no s’hagués fet aquest informe’. Finalment, la republicana Mònica Palacín ha atacat més directament la figura de l’alcalde, Joan Morell, en retreure-li que hagués amagat la informació que desvela ara l’informe quan el PSC i ERC eren al govern. De la mateixa manera, Palacín ha recordat que Morell ja els va ‘enganyar’ en l’afer de la depuradora, anunciant un pacte amb el seu homòleg de Santa Susanna, Joan Campolier, sense consultar-ho

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics