URGENT

L’aventurer malgratenc Fèlix Cardona també és objecte d’estudi en un llibre sobre catalans a l’Amèrica Llatina

Compartiu aquesta història

El periodista Héctor Oliva segueix la historia i l’empremta de 5 catalans a Amèrica Llatina al seu llibre ‘Passatges a Amèrica’.
Al llibre, Oliva segueix les passes de Facund Bacardí, fundador d’una de las marques de ron més famoses del mon; el virrei Amat del Perú; Pep Figueres, que va abolir l’exercit en una de les seves tres presidències de Costa Rica; Ramón Mercader; l’espia del PSUC que va assassinar a Trotski i també Félix Cardona, aventurer i explorador de la selva veneçolana;

Oliva en alguns capítols, agafa el personatges com a excusa per explicar la situació d’aquests països de l’Amèrica Llatina.

De Félix Cardona, Oliva va obtenir molta informació a Malgrat de Mar, gràcies a que hi va trobar un dels seus fills, a qui va entrevistar. El fill havia estat 20 anys amb el seu pare explorant la selva del Orinoco’.
Cardona va ser el descobridor i també el primer en fotografiar el Salt de l’Àngel, la cascada més alta del món.

Cardona també centra l’última beca d’investigació que ha donat l’ajuntament de Malgrat de Mar a Eugeni Casanova, qui investigarà aspectes de la vida de l’aventurer de Malgrat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics