URGENT

A partir d’avui i fins al 15 d’octubre, no es pot encendre cap foc en terreny forestal

Compartiu aquesta història

Aquesta prohibició prevenir els incendis forestals. L’any 2006 es van cremar a Catalunya prop de 3.700 hectàrees forestals.
Ja no es pot fer foc en terrenys forestals, tinguin o no arbres i a la franja de 500 metres que els envolta. Especialment no s’hi poden cremar rostolls, marges i restes d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria.
Dins les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, queda exclosa la prohibició de fer-hi foc quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires.
No obstant això, les persones que hagin de fer foc en aquest període poden presentar una sol·licitud a l’ajuntament corresponent o al Departament de Medi Ambient i Habitatge, que és qui determinarà si concedeix o no el permís per fer aquest foc i les mesures preventives que cal adoptar.
De moment, i malgrat la meteorologia adversa, aquest any s’han cremat 63 ha a Catalunya, mentre que en el mateix període de l’any passat s’hi havien cremat 47 ha. En total l’any passat a Catalunya es van cremar 3.689 ha.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics