A partir d’avui i fins al 15 d’octubre, no es pot encendre cap foc en terreny forestal

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquesta prohibició prevenir els incendis forestals. L’any 2006 es van cremar a Catalunya prop de 3.700 hectàrees forestals.
Ja no es pot fer foc en terrenys forestals, tinguin o no arbres i a la franja de 500 metres que els envolta. Especialment no s’hi poden cremar rostolls, marges i restes d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria.
Dins les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, queda exclosa la prohibició de fer-hi foc quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires.
No obstant això, les persones que hagin de fer foc en aquest període poden presentar una sol·licitud a l’ajuntament corresponent o al Departament de Medi Ambient i Habitatge, que és qui determinarà si concedeix o no el permís per fer aquest foc i les mesures preventives que cal adoptar.
De moment, i malgrat la meteorologia adversa, aquest any s’han cremat 63 ha a Catalunya, mentre que en el mateix període de l’any passat s’hi havien cremat 47 ha. En total l’any passat a Catalunya es van cremar 3.689 ha.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics