URGENT

El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar es reafirma en l’ubicació de la depuradora del Maresme a Pineda.

Compartiu aquesta història

Tot i les protestes populars, les politiquees, les propostes d’entitats i ajuntaments, el govern cátala continua donant com a bona la ubicació de la futura depuradora de l’Alt Maresme, a primera línia de mar, a Pineda. El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, ha dit que es tracta d’una obra “prioritària per resoldre el sanejament” de les aigües residuals de les cinc poblacions de l’Alt Maresme. En un escrit de resposta a una pregunta dels diputats de CiU del Maresme, el conseller Baltasar diu que la ubicació prevista de la depuradora, permet situar-la “al centre de gravetat del sistema de sanejament dels cinc pobles”. El conseller destaca, entre d’altres aspectes, “la mínima ocupació del terreny i la nul.la afectació a espais agrícoles protegits”.

El conseller Francesc Baltasar afirma que la construcció de la depuradora “no es pot endarrerir” més temps. El conseller també afirma que aquesta decisió permet “assegurar els 14 milions d’euros” que la Unió Europea destina a l’obra a través dels Fons de Cohesió Europeus.
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) que depèn del Departament de Medi Ambient va anunciar el setembre de l’any passat que de la depuradora de l’Alt Maresme es construirà entre els termes municipals de Pineda i Santa Susanna, en els terrenys on s’ubica l’actual decantadora.
Aquesta depuradora ha de donar servei a PLF, Malgrat, Pineda Sta Susanna i Calella.

Fa unes setmanes el ple de l’ajuntament de PLF demanava amb urgència la instal.lació de la depuradora en previsió de connecatr el nou sistema de clavegueram de Ciutat Jardí al futur equipament.
L’ACA, segons Ràdio Pineda té la intenció de començar les obres a principis del 2008.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics