URGENT

Un altra dels efectes de la 6a hora és la falta de professorat.

Compartiu aquesta història

La introducció de la 6a hora, ara com ara en els municipis més grans de Catalunya, ha fet que no hi hagi mestres de primària en atur. Aquesta podria ser la bona notícia, però això provoca que molts mestres de secundària, hagin de fer les suplències de mestres de primària.
D’això també es queixen els centres, ja que els mestres de secundària no tenen la preparació adequada per les necessitats d’estudiants d’infantil i primària.
El director de les Ferreries, Marià Mañé, assegura que tot i la bona voluntat del professorat, la manca de recursos per tractar amb els estudiants dificulta l’ensenyança a primària.

Amb les substitucions cobertes per mestres de secundària, s’ha aconseguit que no faltin mestres en aquests curs, però si el proper any s’ha d’implantar la 6a hora a tot Catalunya, la falta de professorat especialitzat en infantil i primària farà més aguda aquesta situació, en la que llicenciats en filosofia, història o història de l’art, han de fer de professors de nens i nenes de 3 a 12 anys.
Ara com ara cap de les dues escoles té cap plaça de mestre sense cubrir, però al CEIP les Ferreries a l’inici del curs li mancaven mestres, que van haver de buscar el mateix centre a través de trucades de telèfon. Això va provocar l’enfurismament dels pares que es van manifestar a les portes del centre educatiu, fins que la Generalitat va resoldre el cas.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics