URGENT

PLF rebrà més de 740 mil € en concepte d’impostos que no paguen les autopistes.

Compartiu aquesta història
Les autopistes no paguen per que tenen excempció, motiu pel qual els municipis per on passa l’autopista han deixat de rebre l’impost de l’IBI durant els anys que hi ha l’autopista del Maresme.

L’Estat ha començat a assumir el pagament de l’IBI que deuen les autopistes C-32 i AP-7 a diversos municipis del Maresme i el Vallès, deute acumulat del 1996 al 2002.

Així Palafolls rebrà 740 mil euros de l’Estat en concepte del pagament de l’IBI enderrarit.
El Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) va emetre el març una sentència que reconeixia el dret de la concessionària Acesa a gaudir del descompte del 95% de l’impost, arran d’una llei aprovada el 1972 i el mateix tribunal va establir que era l’Estat qui havia de pagar-ho, perquè havia afectat les poblacions en el cobrament d’un impost local.

Per tant ara, els pobles rebran aquests imports per part de l’estat. Així Calella rebrà 800 mil euros, Arenys de Mar, més d’un milió d’euros, Pineda 600 mil euros, Sant Pol, 800 mil, entre d’altresDe moment no consta que l’administració hagi interposat cap recurs a l’assignació que ha de rebre PLF.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics