URGENT

Els empresaris del Maresme creuen prioritari l’alliberament del peatge de la C32 entre Mataró i BCN.

Compartiu aquesta història

La Federació d’Associacions i Gremis Empresarials de Mataró i el Maresme (FAGEM) considera que el bon desenvolupament de l’economia comarcal depèn directament de resoldre els problemes històrics amb les infrastructures que pateix el Maresme. Segons els empresaris el primer problema a resoldre és la gratuïtat del peatge, el segon fer subterrània la via del tren i, el tercer, el desenvolupament de la línia ferroviària entre el Maresme i el Vallès.

La FAGEM ha informat dels resultats de l’observatori que valora la percepció de l’evolució de l’economia i que anualment responen 75 personalitats del món empresarial. En aquest sentit, un 75% de l’empresariat consultat pensa que l’economia de la comarca «és competitiva vers les altres comarques catalanes amb més pes al PIB català com ara els dos Vallès, el Baix Llobregat, el Barcelonès i el Tarragonès».

L’observatori també destaca que tres de cada quatre empresaris que hi han participat pensen que el turisme pot ser un incentiu per a l’economia mataronina. La continuïtat del suport de l’administració al sector del tèxtil, que ha perdut pes respecte d’altres sectors com ara la construcció i el comerç, i la necessitat de reforçar el teixit associatiu empresarial pel bon ús que se’n fa són altres aspectes a destacar dels resultats de l’observatori comarcal.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics