URGENT

L’ajuntament de Tordera ha aprovat per assentiment les contribucions especials de Mas Reixach.

Compartiu aquesta història
Com ja es sabia el consistori de Tordera va aprovar ahir al vespre en sessió plenària les contribucions especials que hauran de pagar la trentena de veïns de la urbanització Mas Reixach que depenen d’aquests municipi, pel canvi de l’enllumenat.
Al final, el consistori de Tordera aportarà el 90% del cost de les obres d’enllumenat, mentre que els veïns s’encarregaran del 10% restant.

En canvi els veïns de la mateixa urbanització, però que depenen administrativament de PLF, rebran un altre tractament. Així, després de llargues reivindicacions dels veïns de la zona, el consistori palafollenc aportarà una quantitat fixa de diners, uns 73 mil €, i la resta els veïns. Després de 3 canvis de pressupost, el percentatge final de participació de ajuntament de PLF a les obres de canvi d’enllumenat a Mas Reixach és del 41% , mentre que la resta l’auran de pagar els veins.

Aquesta situació ha creat un greuge comparatiu entre veïns d’una mateixa urbanització.
L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, explica a aquesta emissora que aquesta formula d’actuació és la que sempre utilitzen al municipi en obre en zones urbanes, i que per tan si no ho haguessin fet així, haguessin creat un greuge comparatiu amb la resta de població.

Garcia també assegura que entre els consistoris va existrir la intenció de consensuar percentatges, però que finalment no va poder ser.

Per la seva banda, l’associació de veïns de Mas Reixach va celebrar la decisió del consistori torderenc, alhora que han mostrat el seu malestar de nou amb el consistori palafollenc.

Segons la presidenta de l’associació, Rosa Rodríguez l’ajuntament del nostre municipi ha enviat la carta de pagament sense especificar el concepte, és a dir que enlloc indica que és per el canvi d’enllumenat, cosa que ha creat una profunda desconfiança.

A més les contribucions es van enviar abans de conèixer el preu final d’adjudicació de l’obra, cosa que als veïns els desquadra i temen que finalment l’obra els resulti més cara del previst en l’últim dels pressupostos.

El canvi de l’enllumenat de Mas Reixach, ja fa uns mesos que s’està realitzant, i causa algunes molèsties als veïns com talls d’aigua, per el treball de les màquines que topen amb canonades d’aigua potable.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics