URGENT

Sols una 40a d’alumnes es preinscriuen a la nova llar d’infants de Malgrat de Mar.

Compartiu aquesta història

La instal.lació, prevista per a 102 nens i nenes, havia posat a disposició per aquests primer curs 61 places entre els tres nivells escolars.

Les preinscripcions acaben aquesta tarda, però a hores d’ara els alumnes que han demanat plaça són una 40. Això fa que segons Carme Aubanell, regidora d’ensenyament de l’Ajuntament de Malgrat de Mar, no s’hagin d’aplicar d’entrada els barems que regulen les concessions de places.

Tot i això es planteja un ploblema de ratios en algun curs. Com saben existeix una normativa que obliga a la presència de un nombre determinat d’educadors cada cert nombre de nens. En P0, és a dir en aules de nens i nenes d’entre 0 i 1 any, cada 8 alumnes hi ha d’haver 1 mestre, mentre que la ratio puja segons l’edat dels alumnes. Això fa que si el algun nivell d’edat el nombre de nens és superior al de la ratio, algun nen o nena es podria quedar sense plaça.

El grup que podria presentar aquesta situació és el de p1, on s’han preinscrit 14 alumnes, per una edat on els cursos són de 13 alumnes. Sols en aquests casos es podria aplicar els barems.

De tota manera segons la pròpia regidora si en aquests últimes hores hi hagués un augment considerable de les preinscripcions i es superés el nombre de places assignades per aquests curs de 61, la voluntat del consistori és que no es quedi ningú sense plaça. Ho diu Carme Aubanell.

La llar d’infants tenia previst acollir en aquests primer curs a 61 places, i ampliar progressivament el servei fins a les 102 places de capacitat que té el centre, que s’inaugurarà el proper 27 d’octubre amb la presència del conseller d’educació, Ernets Maragall. La llar d’infants de Malgrat, que s’anomena llar d’infants fesolets, i que és la primera que té el municipi de titularitat pública, començarà l’activitat lectiva el proper dia 5 de novembre.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics