URGENT

El govern presenta el Pla únic d’obres i serveis, el POUSC, que destina 600 milions d’€ en actuacions als municipis.

Compartiu aquesta història

PLF demanarà al PUSC la financiació de la passera de vianants que ha d’unir el centre amb el barri de St. Lluís i la urbanització d’un tram del carrer Girona, prop del pla de Comes.

El consistori palafollenc també demanarà al POUSC que financi la segona fase de Pla director d’aigües pluvials del nostre municipi que ha de rectificar el sistema de clavegueram en la zona dels carrers Sindicat, a la zona final del vial, el carrer Salvador Espriu i el tram final de l’Avd. Costa Brava.

El govern però avisa als municipis que per optar a aquestes ajudes econòmiques caldrà estar al dia en la presentació de les dades econòmiques a la sindicatura de Comptes. La mesura vol posar fi a l’incompliment reiterat de moltes poblacions, un 24% segons les xifres de la Sindicatura, que no registren els seus balanços en l’òrgan fiscalitzador.

En general són municipis de pocs habitants, tot i que entre els que no van lliurar la documentació del 2003 –ni dins del termini ni en la pròrroga– n’hi havia dotze de més de 5.000 habitants, entre ells PLF, que segons el sindic de comptes va presentar la documentació fora del termini previst.

Joan Puigcercós, conseller de governació, va presentar el nou PUOSC, al qual el govern aportarà 600 milions, un 43% més que en l’anterior, amb els quals es calcula que es finançaran prop de 5.000 actuacions a municipis. Una de les novetats de la convocatòria és que passa a ser quinquennal –fins ara era cada quatre anys– perquè així no coincideixi amb les eleccions i, amb vista al pròxim PUOSC, els ajuntaments tinguin un any de marge per planificar els projectes que volen presentar-hi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics