URGENT

Aquests migdia el ple de PLF ha d’aprovar les noves ordenances locals.

Compartiu aquesta història
A l’igual que fan els altres municipis per aquestes dates, el ple de PLF tractarà avui en sessió extraordinària la modificació de les ordenances fiscals que depenen del nostre municipi, és a dir dels imports dels diferents impostos locals.

Segons el regidor d’hisenda de l’Ajuntament de PLF, Josep Ribas, la majoria d’impostos pujaran l’any que ve per sota de l’IPC. Ribas explica el motiu pel qual els impostos municipals tindran una pujada majoritària del 2.7%, dues dècimes per sota del IPC.

Aquests 2.7% de pujada s’aplicarà per exemple al servei de recollida d’escombraries, o a la piscina municipal. Altres impostos, com L’IBI , o el de vehicles de tracció mecànica, que hem de pagar quasi tots, el mateix Ribas explica l’augment que s’hi aplicarà.

Una de les novetats introduïdes enguany en les ordenances municipals és el cobrament en les hores d’acollida de la llar d’infants municipal. Ja fa uns mesos es va intentar introduir aquesta mesura, que va ser molt protestada pels pares i mares dels nens de la llar d’infants, que veien retallades les hores lectives i a més havien de pagar les hores d’acollida, aquelles que queden fora del horari lectiu.

La mesura es va suspendre llavors, però de nou es reprèn el pagament de les hores d’acollida a la llar d’infants. Si l’alumne passa una hora diària d’acollida el cost és de 15€ mensuals, mentre que és duplica per 2, 30€ si l’infant utilitza dues hores d’acollida. A partir de la 3a hora, existeix una penalització i un increment del cost de l’acollida. El mateix Ribas explica que la mensualitat de la llar d’infants sols pujarà el 2.7%, i explica la filosofia del pagament de l’hora d’acollida.

Aquestes modificacions a les ordenances municipals es tractaran en el ple extraordinari, d’un únic punt a l’ordre del dia, i que començarà a les 2 del migdia a la sala de plens de l’ajuntament de PLF i NO serà emesa per RP, com és habitual, per problemes logístics, de tota manera el proper dilluns en tindran amplia informació als informatius de RP.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics