URGENT

A PLF s’han detectat 12 palmeres malaltes per culpa de l’escarabat morrut.

Compartiu aquesta història
La plaga d’aquests escarabat, que destrueix les palmeres, ha arribat a les 1100 palmeres afectades Catalunya, en aquests primer any d’existència de l’escarabat a casa nostra.

D’aquestes 1100 palmeres, la zona més afectada és el Maresme, que es considera focus de la plaga, precisament pel nombre de palmeres afectades. Sols a Pineda és localitzen més de 200 palmeres, 71 a Sta Susanna, 13 a Malgrat, i 12 al nostre municipi.

L’escarabat morrut en una palmera. Foto: AE-Agro

Jesus Soldevella, tecnic de sanitat vegetal del departament d’agricultura de la Generalitat explica què fa l’escarabat a la palmera.

Malgrat les actuacions amb insecticides i la recerca als laboratoris, l’escarabat continua escampant-se sense que res l’aturi. Tal com van predir els experts, la bonança de l’inici de la tardor ha fet rebrotar la plaga i tothom espera que el fred ensopeixi l’insecte. A principis d’octubre, el Departament d’Agricultura va demanar als ajuntaments que fessin un esforç i se centressin al màxim en la detecció i la prevenció, i extremessin les mesures per detectar exemplars infectats per l’insecte.
El mateix Soldevella explica els primers símptomes d’una palmera afectada per l’escarabat morrut.

Tot i els esforços per aplicar mesures que aturin la plaga –des d’infiltracions al tronc i dutxes d’insecticides a l’ull de la palmera a paranys a prop de les colònies de l’insecte– fins ara res no ha donat resultat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics