A PLF s’han detectat 12 palmeres malaltes per culpa de l’escarabat morrut.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
La plaga d’aquests escarabat, que destrueix les palmeres, ha arribat a les 1100 palmeres afectades Catalunya, en aquests primer any d’existència de l’escarabat a casa nostra.

D’aquestes 1100 palmeres, la zona més afectada és el Maresme, que es considera focus de la plaga, precisament pel nombre de palmeres afectades. Sols a Pineda és localitzen més de 200 palmeres, 71 a Sta Susanna, 13 a Malgrat, i 12 al nostre municipi.

L’escarabat morrut en una palmera. Foto: AE-Agro

Jesus Soldevella, tecnic de sanitat vegetal del departament d’agricultura de la Generalitat explica què fa l’escarabat a la palmera.

Malgrat les actuacions amb insecticides i la recerca als laboratoris, l’escarabat continua escampant-se sense que res l’aturi. Tal com van predir els experts, la bonança de l’inici de la tardor ha fet rebrotar la plaga i tothom espera que el fred ensopeixi l’insecte. A principis d’octubre, el Departament d’Agricultura va demanar als ajuntaments que fessin un esforç i se centressin al màxim en la detecció i la prevenció, i extremessin les mesures per detectar exemplars infectats per l’insecte.
El mateix Soldevella explica els primers símptomes d’una palmera afectada per l’escarabat morrut.

Tot i els esforços per aplicar mesures que aturin la plaga –des d’infiltracions al tronc i dutxes d’insecticides a l’ull de la palmera a paranys a prop de les colònies de l’insecte– fins ara res no ha donat resultat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics