Uns 200 nens al dia desenvolupen la diabetis al món.

La diabetis és una de les malalties cròniques més comunes en la infantesa. Es calcula, que cada any la desenvolupen 70 mil nens i nenes menors de 15 anys. És per això que avui, dia mundial de la diabetis, s’ha decidit dedicar la jornada a la diabetis infantil i juvenil.

Avui dia, més de 240 milions de persones a escala mundial conviuen amb la diabetis. D’aquí a 20 anys, s’espera que aquest nombre augmenti a 380 milions. Els nens no s’escapen d’aquesta epidèmia global, amb les seves complicacions i amenaces. La diabetis tipus 1 està augmentant un 3% per any en nens i adolescents, i un alarmant 5% entre els infants més petits.

La diabetis tipus 2 era vista tradicionalment com una malaltia
d’adults. Avui, com a conseqüència del sedentarisme i dels canvis en alimentació, aquest tipus de diabetis està augmentant a proporcions alarmants en nens i adolescents.

Per commemorar aquests dia i conscienciar a joves i adults avui l’Associació de diabètics de Catalunya, ha organitzat diferents activitats arreu de Catalunya.
La secció de l’alt Maresme, ha preparat per avui una campanya de proves de sucre en sang. Segons la presidenta de l’Associació de diabètics a l’Alt Maresme, Maria Arigós, el control i la prevenció són bàsics per tal de no desenvolupar uns problemes mèdics més greus, ja que molta gent no sap que té problemes amb el sucre.

Aquestes proves es faran matí i tarda en diferents localitzacions de Malgrat de Mar. Al matí a l’avd Mediterrània, i a la tarda al carrer del Carme. En els dos casos prop dels supermercats que hi ha en aquests carrers. Aquestes proves les faran les infermeres del centre d’Atenció primària de Malgrat.

Divendres s’ha preparat un taller de cuina pràctica a càrrec de la Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica Sra. Sílvia Pérez González al centre cívic la immaculada, al matí de 10 a 2 i a la tarda de 4 a 6.

Les activitats a la zona de l’alt Maresme acabaran diumenge amb una sortida a Port Aventura

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics