URGENT

Salvem el Vilar i St Daniel denuncia que han començat els treballs de desdoblament de la N2 a Blanes

Compartiu aquesta història

La plataforma Salvem el Vilar i Sant Daniel, contrària al desdoblament de la N-II entre Tordera (Maresme) i Maçanet de la Selva pel terme municipal de Blanes, va denunciar ahir que el Ministeri de Foment ha iniciat els estudis geològics a la vall de Sant Daniel per procedir a la futura construcció d´aquesta carretera tot i que encara estan per resoldre els diversos contenciosos que l´Ajuntament de Blanes ha interposat contra aquestes obres.
Segons la plataforma fa més de dues setmanes que es treballa al costat del camí del santuari del Vilar, fent exploracions a 60 metres sota terra, cosa que no consideren lògica quan encara s´han de resoldre els recursos i contenciosos presentats per l´Ajuntament de Blanes contra aquesta obra.Per tal de desdoblar la N2, com s’està fent prop de Girona, hi havia dues opcions una afectava a Tordera i l’altre a la zona del vilar de Blanes. Després de diferents manifestacions, i enfrontaments entre els municipis de Blanes i Tordera. Finalment el ministeri va preferir afectar la zona de Blanes.

A principis d´any es va encarregar la redacció del projecte d´obres, que tot i que no s´ha fet públic, sí se sap que el traçat dels vuit quilòmetres que separen Tordera de Maçanet de la Selva haurà de ser el descrit per les recomanacions de la Declaració d´Impacte Ambiental, del Ministeri de Medi Ambient, que fa passar la N-II per Blanes. Una declaració que en el seu moment Blanes va considerar incompleta perquè no ponderava totes les alternatives proposades per desenvolupar el desdoblament de la carretera.El Ministeri de Foment no va poder confirmar ahir al Diari de Girona que s´hagin iniciat els estudis per al desdoblament, però segons la plataforma els mateixos operaris haurien reconegut sobre el terreny que «treballen pel desdoblament de la N-II».

Diari de Girona / Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics