URGENT

La fiscal del judici contra manifestants de Malgrat demana l’absolució.

Compartiu aquesta història

El judici als 7 malgratencs encausats per la seva participació en les mobilitzacions del passat mes d’agost a Malgrat, per evitar la tala dels arbres de Can Feliciano, es va celebrar ahir durant més de 3 hores.

La fiscal del cas ha demanat l’absolució dels 7 encausats, mentre que els advocats de l’empresa Hidrocanal, adjudicatària de les obres de canalització de la riera, mantenen les acusacions i demanen una indemnització de poc més de 280 000 €, en concepte de compensació per haver aturat les obres de canalització de la Riera.
Un dels acusats, Josep Gelpí, que a més és regidor republicà al consistori malgratenc, assegura que la quantitat és desorbitada ja que l’empresa no va parar mai de treballar, i que per tan el que volien era cobrar per duplicat.

Els encausats s’enfrontaven a la denúncia de l’empresa executora de les obres i també a una acció d’ofici per part de la fiscalia, que va actuar d’ofici després de veure les diligències informatives presentades per la Policia Local del Municipi.
La fiscal, segons explica el mateix Gelpí va demanar l’absolució incondicional després d’escoltar als testimonis dels acusats, de la policia i l’empresa.

Ara sols queda en peu la denúncia de l’empresa, que a banda dels 280 000 €, que demana d’indemnització de responsabilitat civil, proposa, segons informacions a les que ha tingut accés aquesta emissora, una multa de 10 € diaris durant 20 dies per a cada un dels acusats.

El judici a quedat vist per sentència, una sentència que es podria conèixer en les properes setmanes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics