El projecte executiu de la depuradora de Pineda estarà enllestit el proper mes de març del 2008

L’ACA va reunir ahir polítics i entitats de Pineda per aprofundir sobre les característiques de la planta depuradora que finalment s’instal.larà a l’antiga pedrera de Montpalau, al terme municipal de Pineda. El punt calent va ser l’àmbit de pretractament, que segons els tècnics de la Generalitat es mantindrà en el mateix lloc, però millorada, on ara hi ha la decantadora, a tocar del cementiri. L’espai es tancarà i no afectarà l’espai agrícola protegit inclòs en el Pla Director Urbanístic del Sistema Costaner.

A la reunió d’ahir no es va fer cap referència al cost de la infrastructura, que serà finançada en part a través de fons comunictaris de la Unió Europea. Si que es va explicar que la instal.lació comptarà amb els avenços tecnics més innovadors tant en impacte visual com medioambiental. L’alcalde de Pineda, Xavier Amor va anunciar la creació d’una comissió de seguiment de tot el procés que vetllarà perquè l’obra es faci amb totes les garanties.

El projecte ha d’estar preparat a principis del proper any i el període d’execució de les obres se situa entre els dos i els dos anys i mig. L’actuació, segons l’alcalde, es pot dur a terme de manera simultània tant a la zona de la pedrera, en plena muntanya, com a l’espai de pretractament, a tocar de la platja.

Per la seva banda, el director de l’ACA, Manel Hernández, va voler calmar els ànims dels veïns sobre la por de possibles pudors d’aquesta planta de pretractament. L’ACA assegura que no escatimarà diners per fer el millor equipament amb un bon funcionament.
La nova depuradora, que fa molts anys que es reclama des de la zona es farà a la pedrera de Montpalau, on ja fa anys es va comença a fer, però el canvi de color a la Generalitat va paral.litzar per estimar-lo molt costos i de màxima dificultat. Després d’anys de disputes i tensions, es va acordar, ara fa uns mesos, tornar al projecte de fa 4 anys, a la pedrera de Montpalau. Aquesta depuradora ha de donar servei als municipi de la zona nord de la comarca, entre ells PLF.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics