La 4a dessalinitzadora de Catalunya serà també a la Tordera.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, va prioritzar ahir la construcció de la quarta dessalinitzadora del país a la zona de la Tordera, que estarà situada a prop de la que ja funciona a Blanes i que dóna servei a onze municipis del nord del Maresme i tres de la Selva, entre ells a PLF. La nova infraestructura començaria a funcionar el 2011 i garantiria l’abastament també a municipis de les comarques de Girona i el Vallès Oriental.

La quarta dessalinitzadora tindrà la mateixa capacitat per produir aigua que la planta que s’està construint al Prat de Llobregat, 60 hectòmetres cúbics. Aquesta producció la convertirà en la més gran de tot l’Estat espanyol, juntament amb la del Prat; actualment, la més gran és la de Carboneras, a Almeria, que produeix 42 hectòmetres cúbics i és des d’on procedirà l’aigua que arribi en vaixell a Barcelona a partir del maig.

El conseller no ha concretat en quin municipi es construirà aquesta dessalinitzadora ja que s’està en negociacions amb els municipis de la zona.
Aquesta nova infrastructura ja estava projectada en un termini que arribava fins al 2025, però la situació de sequera que afecta el país i la necessitat de garantir el subministrament d’aigua en l’àmbit metropolità i a les comarques de Girona han avançat els tràmits; així doncs, es calcula que la posada en marxa de la planta podria ser a finals del 2011 o a principi del 2012.
El cost de les obres de la quarta dessalinitzadora és de 150 milions d’euros i els 60 hectòmetres cúbics d’aigua dessalinitzada s’afegirien als 20 hectòmetres cúbics que produeix la planta de Blanes, també al delta de la Tordera.

EL PUNT

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics