URGENT

El ple de divendres a l’Ajuntament de PLF es va acabar de forma tensa.

Compartiu aquesta història

Tot i que la majoria de punts eren de temàtica urbanística la sessió plenària de divendres passat al consistori palafollenc va acabar amb tensió.

Una tensió derivada sobre la moció que va presentar ICV EUA, sobre el suport a l’avortament. Tot i que la moció havia estat presentada fora de termini, es va votar el caràcter d’urgència per ser tractada en el ple.
L’encarregat de llegir la moció va ser el portaveu dels ecosocialistes, Juan Andrés Osorio:

A proposta de l’equip de govern es va recomanar deixar sobre la taula la moció per consensuar un text conjunt i poder discutir-lo.
Ho explicava Xavier Dalmau de CiU.

A partir d’aquí hi va haver una trifurca verbal entre Osorio i el regidor de sanitat del consistori Josep Rueda que va acabar a crits. Rueda retreia a Osorio el poc temps que havien tingut per treballar la moció i que el redactat era massa genèric i global, podent-se fer interpretacions, mentre que Osorio assegurava que el text responia al caràcter de la moció

Després de la discussió es va decidir aparcar la moció fins a un proper ple. També es va quedar sobre la taula la moció referent a TV3 al país Valencià.
La tensió també va continuar en el punt de precs i preguntes, primer sobre la possible infecció d’animals de companyia al Gorg dels Cans, que de nou va tornar a enfrontar a Rueda i Osorio.

Des del públic es va demanar a l’equip de govern que s’accelerés l’execució d’un parc a Mas Reixach, un parc però, que segons el govern municipal no té encara una data fixada.

Durant el ple municipal es va donar compte de les subvencions rebudes respecte el Puosc i sobre la demanda a la Diputació de nouss ajuts per dur endavant la passera entre PLF i el barri de St. Lluís. L’alcalde de PLF, Valentí Agustí explica la situació d’aquesta infrastructura:

En la sessió plenària també es va parlar de la llar d’infants de PLF, que ha aprovat consolidar les seves places fins a les 120, per tal de demanar ajudes a la Generalitat, i crear dues aules noves al centre.

En el torn de prec i preguntes dels regidors el PP va demanar explicacions sobre les estaques que estan a Mas Carbó. Un cop sabut que eren de l’autopista, Óscar Bermán va advertir que els veïns de la zona desconeixen que l’autopista anirà alçada.

El regidor d’Esquerra va explicar el cas d’una denuncia que va ser retirada després de demostrar que el cotxe estava al taller mecànic, i que no era el titular qui l’havia aparcat malament. Jordi Pedemonte denunciava que després d’això no havia estat sancionat el taller :

La regidora va admetre l’error, però va assegurar que no és la practica habitual i que no tornaria a passar, ja que ara no es podia sancionar després de tant de temps.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics