Els partits polítics de PLF defensen la gratuïtat de l’autopista C32 per substituir la N2.

Fa una setmana que es va signar el traspàs entre el govern central i el català de la carretera N2 al seu pas pel Maresme. La intenció és que l’actual tram es converteixi en via urbana, i que es faci un nou vial resseguint l’autopista per assimilar els vehicles que fins ara es desplacen gratuïtament per la Nacional.

Els partits polítics de PLF es reafirmen en demanar que no es faci aquests nou vial, pel trinxament que suposaria i reclamen la gratuïtat de l’autopista del Maresme per estalviar-se aquests nou vial.

L’alcalde de PLF, Valentí Agustí, reclama que es recuperi la concessió que Acesa té de l’autopista per evitar un nou vial. Agustí A més assegura que si definitivament s’acorda fer aquesta nova carretera l’Ajuntament estudiarà què fer per evitar el trinxament de la muntanya de St. Genís, afectada pel projecte. L’alcalde del Municipi, però creu que aquesta carretera no s’arribarà a fer mai.

El líder de CiU a PLF Xavier Dalmau, proposa també la gratuïtat de l’autopista C32, i conscient que pot absorbir molt de trànsit, sobre tot en el tram del sud de la comarca proposa la creació d’un vial paral·lel a l’autopista a la zona del baix Maresme, mentre que el tram nord de l’autopista esdevingui gratuït.

Per la seva banda el líder popular, Óscar Bermán assegura que és partidari de la gratuïtat de l’autopista i que si no és possible cal vetllar pel mínim impacte ambiental i el màxim consens polític.

El líder d’Esquerra assegura mostrar-se en contra del nou vial proposat per substituir la carretera Nacional i demana recuperar la concessió a Acesa.

Iniciativa demana el mínim impacte ambiental a la comarca del Maresme i que aquests mínim impacte s’aconsegueix amb la gratuïtat de l’autopista, com a mínim pels residents a la comarca, com ja fa temps que es reclama.

Ara fa 2 anys el ple de l’ajuntament de PLF va aprovar una moció per unanimitat per demanar la gratuïtat de l’autopista per tal de no crear nous vials que, segons es va dir en el seu dia, trinxa una comarca amb prou cicatrius, com l’autopista, la via del tren o la pròpia Nacional.L’estat invertirà 400 milions d’€ per fer aquests nou vial

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics