URGENT

PLF podria tenir estació de trens.

Compartiu aquesta història

El govern català ha posat a exposició pública l’avantprojecte de del pla territorial metropolità de Barcelona, que pretén ordenar la demarcació tan en matèria urbanística, demogràfica i d’infraestructures.
Precisament en aquests últim apartat l’avantprojecte, es preveu canvis significatius en la xarxa ferroviària de la zona de l’Alt Maresme.

Una d’aquestes novetats és la possible instal.lació d’una nova estació de trens a PLF, i més concretament al barri de St Lluís, segons es contemplen en els mapes de pla.

A banda d’aquesta nova estació el projecte incorpora la proposta de treure la via de la façana litoral a l’Alt Maresme i fer-la passar sota la N2 entre Calella i Malgrat.

El dibuix que s’inclou en l’avantprojecte perfila una via ferroviària per l’interior des de Montgat a Mataró per «incrementar la cobertura a uns nuclis urbans que s’han anat estenent lluny de la costa». A Mataró enllaça amb el tren orbital que ha d’unir la capital del Maresme amb Vilanova per Argentona. El traçat continuarà cap al nord i les úniques estacions que es mantindran al mateix lloc seran les de Llavaneres i Caldes d’Estrac. Tant Arenys de Mar com Canet i Sant Pol traslladaran les seves cap a l’interior dels nuclis urbans donant més centralitat a la infraestructura.

Segons la proposta feta per la Generalitat, s’allarga des de l’entrada a Calella fins a Malgrat de Mar. Aquí la via del tren desapareix de la façana marítima, allibera la costa i es trasllada per sota de l’actual N-II com si es tractés d’una línia de metro.

Finalment, enllaçaria amb la futura i prevista estació de Palafolls i Tordera també per l’interior.
També es preveu desdoblar la línia de tren en els trams on actualment només hi ha una via, per tal d’incrementar la freqüència de pas.

Tot i això el projecte encara no està decidit i ara l’avantprojecte passarà a exposició pública durant tres mesos perquè els municipis facin les al·legacions oportunes.

El Punt / Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics