URGENT

Estendre la roba de cara al carrer, escopir i orinar en llocs públics pot suposar una multa de fins 200€ a Malgrat.

Compartiu aquesta història

El consistori malgratenc està treballant en l’elaboració de la seva ordenança de civisme i convivència que recull els drets i deures dels malgratencs.
La proposta d’ordenança, presentada aquesta setmana a Malgrat, inclou un total de 86 articles que regulen l’activitat de les persones i empreses a la via pública o espais de domini públic.

Entre les prohibicions que contempla aquesta proposta, que està oberta a aportacions ciutadanes, hi ha la d’escopir, defecar o orinar a la via pública, penada amb un màxim de 200 €, estendre la roba en immobles visibles amb una multa màxima de 200€ per atemptar contra l’estètica. Valor màxim igual és el que té expulsar catifes o estovalles per la finestra.

Les sancions més quantioses, de fins a 6000 € estan referides a l’ús de residus i el seu abocament al municipi.

El regidor de governació de Malgrat, Valentín Rodríguez, explica quin és l’objectiu d’aquesta nova ordenança.
El consistori està estudiant que les infraccions lleus puguin ser saldades amb treballs en benefici de la comunitat.

Sobre els apartats específics d’estendre la roba en zones visibles i espulsar les estivalles i les catifes, Rodríguez assegura que forma part d’altres ordenances cíviques consultades i que alhora forma part del decoro d’una ciutat.

L’ordenança també regula el repartiment de publicitat al municipi, fer grafits en llocs visibles, consumir alcohol al carrer i un llarg etcètera d’accions i sancions previstes per estimular el comportament solidari i cívic de la ciutadania.

El consistori malgratenc assegura que l’incivisme no és excessivament elevat al municipi, però sí hi ha episodis puntuals, sobretot a les zones d’oci nocturn del municipi i que es fa difícil d’actuar sense una ordenança.

Aquesta proposta de normativa de civisme passarà ara un període obert d’aportacions de la ciutadania, i després es debatrà en el ple, es farà l’exposició pública i es preveu poder aprovar-la a finals d’any i que sigui efectiva a principis del 2009.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics