URGENT

Valentí Agustí celebra avui els seus primers 25 anys al capdavant de l’alcaldia de PLF.

Compartiu aquesta història

Agustí va accedir a l’alcaldia després de les eleccions del 8 de maig de 1983, on el PSC que ell liderava va imposar-se per 47 vots a CiU encapçalada per Joan Torrent. Tant els socialistes com els nacionalistes van treure 4 regidors cadascún. El tercer partit que es va presentar a les eleccions va ser el PSUC amb Paco Perez al capdavant, va aconseguir un regidor a les eleccions municipals i després del pacte de govern entre PSC i PSUC, van dur a Agustí a l’alcaldia.

Quatre anys abans, però ja havia entrat com a regidor de l’Agrupació d’Electors, una formació que va acabar compartint govern amb CiU en la primera legislautura després de la restauració democràtica.

En les següents eleccions, l’any 1987, Agustí va aconseguir la seva primera majoria absoluta amb 1006 vots i 7 regidors , per 4 de CiU liderada llavors per Jaume Soms, que va aconseguir 543 vots.
Des d’aquests any 1987, Agustí ha governat amb majoria absoluta el nostre municipi, tot i que en diferents legislatures, igual que en l’actual, va pactar els nacionalistes, fins i tot quan sols hi havia els dos partits representats al consistori.

Fa unes setmanes al programa Assumptes Interns de RP, Agustí assegurava que en aquests anys s’han fet coses bé i malament, però que s’ha canviat el municipi.

En una entrevista avui al diari el Punt, l’alcalde de PLF assegura que té tants detractors com seguidors i que va estar apunt de plegar després de la marxa de l’expresident Maragall.

Sobre el seu futur, en l’entrevista a RP, Agustí va anunciar que ja es busca el relleu al capdavant de les files socialistes, tot i que no va voler aclarir si es tornarà a presentar a les properes eleccions del 2011.
Segons l’alcalde de PLF en les últimes eleccions, d’ara fa un any, ja es van introduir cares noves en llocs destacats de la llista socialista per facilitar el relleu.
A més segons Agustí el canvi no s’ha de limitar al nom de l’alcalde, sinó que també ha de ser ‘un canvi generacional. De fet sols 3 dels 7 regidors socialistes actuals són repetidors, a banda d’Agustí, sols repeteixen d’altres legislatures la regidora Dolors Agüera i Josep Ribas.
Valentí Agustí és l’alcalde més veterà del Maresme i un dels més antics de Catalunya.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics