URGENT

Els ADF de l’Alt Maresme treballen ja de cara a la temporada estival i busquen nous voluntaris

Compartiu aquesta història

Els Agents de defensa Forestal de la zona de l’Alt Maresme estan treballant i preparant la campanya de prevenció d’incendis per aquests estiu.
Actualment aquesta regidó dels ADF’s, que agrupa les poblacions de ml’Alt Maresme, excepte Tordera, que té regió pròpia, té una seixatena de voluntaris que tiran endavant les tasques de prevenció i vigilància dels boscos. Aquest nombre de voluntaris no és suficient, ja que al ser una feina voluntària hi ha dies on els efectius baixen. Tot plegat ho ha explicat el president de les ADF’s a l’Alt Maresme, el palafollenc Joan Aldrufeu.

Els agents de defensa Forestal s’encarreguen durant l’any de la prevenció i el control dels boscos per tal d’evitar incendis forestals. Controlen abocaments i l’estat del sotabosc i dels camins. El mateix Aldrufeu assegura que una de les habilitats que ha de tenir un ADF és el coneixament dels camins de la comarca per tal de facilitar l’extinció d’incendis.

Una de les missions principals dels ADF en cas d’Incendi és intentar acabar amb les flames en els primers minuts i després donar suport als serveis d’extinció professionals.
Les pluges dels últims dies, beneficioses pels embassaments, potser no ho son tan pels boscos, com alerta el mateix Aldrufeu, qui assegura que aquesta aigua farà créixer sotabosc, i que si no plou més s’assecaran i pot ser molt perillós.

Qui estigui interessat en col.laborar amb els ADF de l’Alt Maresme es pot posar en contacte amb l’oficina de l’entitat a Sta. Susanna, al camí de la riera, prop de les escoles del municipi, o trucar al telèfon 93 767 91 54

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics