URGENT

Un 80% dels alumnes de 4t d’ESO de l’IES de PLF continuaran estudiant.

Compartiu aquesta història

El curs de 4t d’Eso és l’últim de l’ensenyament obligatòri, i a partir d’aquests curs els alumnes poden triar si incorporar-se al mercat de treball o bé continuar els seus estudis. Si trien aquesta última opció, continuar estudiant, poden seguir el camí del Batxillerat o bé el dels cicles formatius.

Segons em conegut dels 54 alumnes actual que cursen 4t d’Eso a PLF, la gran majoria, una trentena continuarà els estudis de batxillerat, mentre que una desena continuarà els seus estudis en cicles formatius de grau mig i una desena més optarà per entrar al mercat del treball.
Els que desitgin continuar estudiant batxillerat podran optar per quedar-se a PLF per fer aquests estudis, ja que l’IES oferirà a partir del proper curs el curs de 1r de batxillerat.

Avui han començat les preinscripcions per als alumnes que el proper any vulguin cursar estudis de batxillerat i de cicles formatius de grau mig. Ho farà amb un únic grup d’uns 35 alumnes, amb dues modalitats diferents de batxillerat; el d’humanitats i ciències socials i l’altre de Ciència i Tecnologia. Ho ha explicat a RP el director de l’IES de PLF, Daniel Lopez:

Qui vulgui estudiar qualsevol altre modalitat de batxillerat haurà d’anar als centres propers com ara Malgrat o Tordera.

A PLF no s’impartirà de moment cap cicle formatiu, però si a les poblacions veïnes. Per exemple a Malgrat s’imparteix un cicle d’electromecànica, i a Blanes , en els diferents centres del municipi s’imparteixen cicles formatius d’informàtica, infermeria i salut i d’administratiu.
Ahir es va fer una reunió a PLF amb els pares dels alumnes per explicar quina és l’oferta al centre palafollenc i explicar el procés de preinscripció. El mateix directiu del centre palafollenc explica què és el que cal aportar al centre, tan si el fill ja és estudiant com si no.

Les preinscripcions acabaran el proper dia 23 de maig, tant per batxillerat com per als cicles formatius de grau mitjà.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics