URGENT

Fibracolor podria mantenir alguna activitat a la planta textil de Tordera.

Compartiu aquesta història

Si fa unes setmanes es coneixia que durant aquest mes de maig s’acomiadaran uns 100 treballadors de Fibracolor per falta de comandes, en el marc d’un expedient de regulació, ara, tant des dels sindicats com l’Ajuntament de Tordera afirmen que hi ha algun membre de l’accionariat que voldria mantenir alguna activitat a la planta tèxtil de Tordera, arran de la seva situació geogràfica estratègica i gràcies als serveis dels quals disposa.

Des de l’Ajuntament, el regidor de Promoció de la Vila, Bernat Costas (ERC), admet que és una de les opcions dels accionistes però que no es duria a terme fins que no estigui liquidada l’activitat de Fibracolor. De fet, segons Costas, el grup Inditex “hauria manifestat la intenció de formar una nova empresa”, però diu que això no es farà fins que es tanqui Fibracolor, el proper 31 de juliol. De fet, el responsable de CCOO a Fibracolor, Francisco Agüera, assegura desconèixer qui hi ha darrere de l’operació , però diu que la idea és “que es faci una planta d’acabats d’estampació per a uns 50 treballadors”, als quals, però, se’ls contractaria de nou, i per tant, tot i ser extreballadors de Fibracolor, no se’ls mantindria l’antiguitat.

Bernat Costas explica que si bé la idea és fer una nova empresa, el que voldria realment Inditex és ampliar el seu centre logístic de Palafolls amb aquestes instal·lacions a Tordera, ja que Fibracolor té depuradora, concessió d’aigües i tots els serveis necessaris, a més d’estar al costat del parc logístic de l’empresa gallega. D’altra banda, Costas també admet que una de les altres opcions que es contemplen és que la Generalitat, a través de l’accionista Eplicsa, exploti l’actual Fibracolor a través de la creació d’un polígon industrial.
En aquests moments ja han deixat el seu lloc de treball uns 110 treballadors de Fibracolor i dels que tan sols uns 30 estan recol·locats en empreses dels voltants.

Diari de Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics