URGENT

L’Ajuntament de PLF engega una campanya de prevenció d’incendis forestals.

Compartiu aquesta història

El consistori palafollenc ha engegat una campanya de mesures i actuacions de prevenció dels incendis forestals de cara a l’estiu. Segons un comunicat el consistori ha realitzat ja algunes actuacions relatives a la prevenció d’incendis forestals, entre les quals hi ha la revisió de les franges perimetrals de seguretat marcades per la llei que separen les cases de les urbanitzacions dels boscos. Aquesta franja existeix ja a Mas Carbó, Mas Reixach, i Ciutat Jardí, l’última de les urbanitzacions que ha comptat amb aquests sistema de seguretat, per la seva complexitat i la seva dependència de 3 municipis diferents.

Altres actuacions fetes pel consistori han estat signar el conveni amb les ADF i la Diputació de BCN per fer la vigilància forestal, obrir nous camins i sortides d’emergència a Ciutat Jardí, controlar els hidrants, netejar les parcel·les municipals prop de la massa forestal i requerir la neteja de parcel·les particulars en mal estat als seus propietaris.

El consistori també ha fet públic un ban municipal en el que es recorda la prohibició de fer foc sense consentiment expressament indicat per l’administració i en casos excepcionals, així com la obligació de mantenir les parcel·les no urbanitzades i dins la trama urbana amb bones condicions.

L’ajuntament també fa recomanacions respecte les mesures d’autoprotecció a les urbanitzacions, a les parcel·les i a les cases particulars.

Aquestes recomanacions i el ban municipal es pot consultar a la plana web de l’Ajuntament de PLF.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics