URGENT

L’ajuntament de PLF intenta mantenir els preus dels pisos de protecció oficial.

Compartiu aquesta història

L’ajuntament de PLF està intentant que les noves normatives de la Generalitat no obliguin a pujar el preu dels pisos de protecció oficial de venda que s’estan construint al costat de la biblioteca.

El nostre municipi ha estat un dels que aquests any 2008 la Generalitat ha canviat de categoria d’àrea geogràfica, la que determina el preu del m2 per els habitatges de protecció oficial. Aquests canvi suposa a la pràctica que els pisos de protecció del nostre municipi haurien d’incrementar el preu de venda de forma substancial.

Cada any, el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat revisa les categories dels municipis catalans, per tal d'”adequar el preu de la vivenda protegida a la situació del mercat”, segons han confirmat fonts del departament a RP. PLF ha estat un dels municipis que ha canviat de categoria aquests any.

En el moment d’iniciar les obres dels habitatges el preu previst dels pisos oscil·lava entre els 90 mil € el més petit i els 130 mil€ el més gran.
Ara però si s’aplica la nova categoria els pisos oscil·larien entre els 169 mil € el més petit de 60 m2 i 230 mil € el pis més gran de 88 m2.

Fins l’any passat PLF era considerat categoria C per calcular el preu del m2, però ara PLF, a l’igual que poblacions com Tordera, canvia a categoria B, cosa que significa que el preu del m2 en vivenda protegida en règim concertat és de 2183.

L’ajuntament de PLF ha lamentat aquesta situació i han confirmat a aquesta emissora que ja estan en conversa per mantenir els preus de la categoria B, situats en aquests 2008 en 1773 € el m2.

El consistori espera poder mantenir aquests preu més econòmic.

El que ja es sap dels 32 pisos de protecció oficial, és que 4 d’ells estaran reservats a persones amb discapacitat física i mobilitat reduïda.
Un cop es determini el preu del m2 que caldrà aplicar als pisos de protecció de PLF, es presentaran les bases de l’adjudicació, mitjançant concurs públic.

(aquesta informació s’ha actualitzat continuament durant la tarda)

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics