URGENT

Vaga en el sector de l’hosteleria per St Joan.

Compartiu aquesta història

CCOO i UGT convoquen una vaga del sector de l’hostaleria arreu de Catalunya per al pont de Sant Joan.Segons els sindicats, la data és ferma i només l’anul·laran si abans arriben a un acord amb la patronal. Segons els sindicats, la patronal no escolta les seves reivindicacions, que passen, entre altres, per l’equiparació salarial a les quatre demarcacions i posen com a exemple que un cambrer o cuiner del territori gironí cobra, de mitjana, 100 euros mensuals menys que un de Barcelona i consideren que aquestes diferències s’han de començar a escurçar.

Les negociacions entre patronal i sindicats fa 5 mesos que duren l’última reunió, d’aquesta setmana, no va servir per acostar les posicions d’uns i altres.

Els sindicats denuncien que els empresaris no només no escolten les seves demandes, sinó que els fan peticions que suposarien un retrocés de “20 anys enrere”. Els proposen que “els dos dies de descans setmanal consecutiu es quedin només en un dia i l’altre l’empresa el decideixi en funció de les seves necessitats”.

Davant l’immobilisme de la patronal, els sindicats han convocat una concentració dimarts vinent a Barcelona i han posat data a la vaga que afectarà a tot Catalunya. Serà pel pont de Sant Joan, una època en què l’ocupació és elevada i per tan podran fer sentir les seves reivindicacions.

Nova Ràdio Lloret

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics