URGENT

Sta Susanna farà una auditoria durant aquesta legislatura.

Compartiu aquesta història

El govern de Sta Susanna, amb majoria de CiU, s’ha compromés a fer una auditoria econòmica del consistori dins aquesta legislatura. En l’últim ple municipal de dijous passat l’alcalde de la població, Josep Monreal, es va comprometre a fer aquest estudi sobre la situació econòmica de l’Ajuntament de Sta Susanna.

Aquesta investigació, tot i que encara no s’ha precissat des de quin moment s’agafarà com a inici de la investigació es preveu que englobi bona part dels anys en què Joan Campolier (CiU) va ser al capdavant del govern municipal, en el que va entrar com a alcalde el 1976 i va dimitir el 2007 per una sentència del Constitucional, mesos abans de les eleccions. El compromís de Monreal va coincidir amb una moció presentada pel PSC, que reclamava una revisió dels comptes.

Tot i això Monreal ha volgut treure importància a l’anunci fet dijous que hi haurà auditòria abans que no acabi aquest mandat. Tot i que admet que és massa aviat per saber quin període englobarà l’auditoria, sí que ha assegurat que «anirà més enllà» de l’any escàs que fa de l’actual govern local. Segons l’alcalde la funció de l’auditoria és constructiva i per tan cal un marge suficient per conèixer a fons la situació i poder actuar en aquells punts menys favorables.

Precisament sobre la situació econòmica del consistori Monreal assenyala que la desacceleració en l’activitat constructiva ha arribat poc després de grans inversions milionàries al poble, com el nou camp de futbol o la passarel·la per sobre l’N-II i recorda que la capacitat d’inversió del municipi és limitada.

El PSC a l’oposició a Sta Susanna, assegura que el govern va haver d’agafar el compromís després que el seu grup presentés una moció en els mateixos termes. Els socialistes asseguren que a Sta Susanna hi ha problemes econòmics importants que s’arrosseguen de mandats anteriors quansegons el PSC Campolier feia i desfeia al seu gust. Mantenen que s’ha estirat més el braç que la màniga en un altre moment, i per això reclamem transparència en els comptes.

El Punt

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics