URGENT

Obren una consulta mèdica a PLF i Malgrat per deixar de fumar

Compartiu aquesta història

El tabaquisme és una malaltia addictiva crònica que provoca més de 56.000 morts anuals al nostre país. És el principal problema de salut pública previsible actual en els països desenvolupats.

El 70% dels fumadors van al metge un cop l’any, i d’aquests el 60% volen deixar de fumar i està demostrat que sense tractament tan sols aconsegueixen deixar de fumar entre el 5 i el 7% dels fumadors que ho intenten, mentre que amb tractament l’efectivitat es multiplica per 3 o 4. Tan sols un 4% dels fumadors que intenten
deixar l’hàbit ho fa sota supervisió i suport mèdic.

És per tot això que l’Area bàsica de Salut de PLF-Malgrat ha estrenat una consulta de deshabituació al tabac per tal d’ajudar a tots aquells que volen deixar de fumar amb l’ajuda d’un facultatiu.

Aquest projecte neix de la detecció de l’augment de demanda d’ajuda per a deixar de fumar per part dels mateixos pacients dels centres d’atenció primària de les dues poblacions. Silvia Valtierra, cap d’infermeria de l’àrea de salut dels Caps de Malgrat i PLF, explica quin és el procediment d’aquesta nova consulta.

Aquests nou servei personalitzat va començar a funcionar la passada setmana i ara com ara ja es troba en ple rendiment, ja que sols s’atén d’entrada durant una hora i mitja a la setmana.
Les persones que hi estiguin interessades, però no hi poden accedir directament, sinó que s’ha de fer a través del metge de capçalera, com explica la mateixa Valtierra.

Al mateix temps, aquest mes de maig també s’ha iniciat la consulta d’espirometries, una prova funcional respiratòria que valora la capacitat pulmonar per poder fer el diagnòstic, en malalts de malaltia pulmonar obstructiva crònica i amb la previsió de poder-les realitzar a pacients asmàtics adults i juvenils.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics