URGENT

La marca agroalimentària “Catalunyam” distribueix verdura de la cooperativa de pagesos de PLF.

Compartiu aquesta història

El mes de gener d’enguany es constituia la marca Catalunyam, impulsada per Unió de pagesos, la Associació de Mercats Municipals de Barcelona i la Confederació de Comerç de Catalunya per tal de promoure la venta de productes agraris catalans de qualitat. Al mes d’abril la marca ja havia venut 100 tones de fruita i verdura.

El 100% de la verdura que es ven sota la marca Catalunyam procedeix de la Cooperativa de la Conca de la Tordera, que agrupa les cooperatives de PLF i Blanes.

Des de gener els pagesos palafollencs serveixen la verdura que després es distribueix en diferents mercats a BCN, Terrassa, Sabadell o St Cugat del Vallés. Les fruites que comercialitzen la marca, però provenen d’altres parts de Catalunya. El gerent de la cooperativa de la Conca de la Tordera, Ramon Ribot, explica que la comercialització de verdura sota la marca Catalunyam, amplia el marge de benefici dels pagesos.

Tot i això, sols una petita part de la verdura que es distribueix des de la cooperativa de pagesos de PLF i Blanes va a parar a la marca Catalunyam, i la resta es ven a mercats de majoristes, o a cadenes de distribució de grans supermercats i exportació a l’estranger, tal i com explica el mateix Ribot.

Una altra de la sortida dels productes de la cooperativa de pagesos de PLF és la venda directa a través de les diferents agrobotigues de les que disposa l’entitat, com la botiga del sindicat de PLF.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics