URGENT

Detenen 4 persones a Tordera suspitoses de falsificar targetes de crèdit.

Compartiu aquesta història

Amb la detenció d’aquestes quatre persones, els Mossos d’Esquadra han desmantellat una xarxa de falsificació i distribució de targetes de crèdit. El laboratori on es preparaven les falsificacions es trobava a Tordera, dins del domicili d’un dels detinguts.

La banda distribuïa les targetes falsificades principalment a les àrees de descans de l’autopista AP-7, i els compradors podien passar fraudulentament pels peatges de les autopistes estafan basicament a les entitats bancaries.

Tres dels detinguts, en l’anomenada Operació Fènix, eren els distribuïdors que compraven les targetes en grans quantitats a un quart individu que s’encarregava d’efectuar les falsificacions.

Sobre aquest quart home hi pesava una ordre de recerca i captura per haver-se evadit fa cinc mesos de la presó de Girona, on complia pena per falsificació de moneda. Segons la policia, el fugit canviava constantment d’adreça per no ser detectat i havia arribat a tenir, en només tres mesos, domicilis a L’Escala, Banyoles, Girona i Tordera.

El passat 20 de maig, els Mossos d’Esquadra van detenir al principal membre de la xarxa al seu domicili de Tordera, on van localitzar el seu laboratori de falsificacions. La policia va intervenir lectors gravadors de targetes, un ordinador, discos durs i un total de 500 targetes preparades per la seva impressió i posterior distribució.
De l’anàlisi de les bandes magnètiques, els mossos han esbrinat que el falsificador utilitzava numeracions obtingudes de targetes de crèdit sostretes. També feia servir altres numeracions que encara no s’havien adjudicat a cap targeta per part de les entitats bancàries. Així, l’únic perjudicat era directament l’entitat bancària degut a que els lectors dels peatges no permeten detectar l’engany en temps real.

La policia encara està esbrinant el perjudici econòmic generat per aquesta organització. De moment, s’ha confirmat ja un frau de 70.000 €, només a una de les diverses entitats bancàries afectades.

Els quatre detinguts són de nacionalitat espanyola i estan acusats dels delictes de falsificació de moneda i estafa bancària. El principal membre de la xarxa va ingressar a la presó per ordre del jutge i la resta han quedat en llibertat amb càrrecs.

D’altra banda, els investigadors han tingut accés a la identitat d’alguns dels compradors de les targetes que en feien un ús fraudulent. Es tracta de camioners que habitualment utilitzaven les targetes falsificades a l’Estat espanyol, França i Itàlia.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics