URGENT

El Club de Bàsquet Girona preveu la construcció d’un centre de tecnificació a PLF.

Compartiu aquesta història

El club de bàsquet Girona, actualment a la lliga ACB està cercant ampliar els seus serveis a diferents municipis del voltant de Girona amb la voluntat d’adquirir patrimoni que alhora ajudi al club a sortir d’una complicada situació econòmica.

El club Gironi i l’Ajuntament de PLF estan negociant la cessió d’uns terrenys municipals, prop de la potabilitzadora, per tal que el club de bàsquet pugui edificar, segons el diari esportiu El Nou 9, un centre de tecnificació de bàsquet.

L’alcalde de PLF, Valentí Agustí parla de les intencions del club gironí al nostre municipi.

Si s’arriba a un acord, el club de bàsquet podria utilitzar uns terrenys de 10 mil m2 a PLF per construir aquest nou equipament que segons l’alcalde de PLF també beneficiaria al municipi.

Segons sembla el president del club de bàsquet de PLF, Zeljko Kulic, havia estat interpret i amic de l’exentrenador del Girona, Svetislav Pesic, i així ha nascut la possibilitat de la implantació al nostre municipi del club de bàsquet gironí, que tenia com a patrocinador aquesta temporada passada la promotora immobiliària Akasvayu, qui ja ha anunciat que no podrà aportar els diners que donava fins ara.

Ara l’Ajuntament i l’entitat esportiva estudien com fer el conveni de col.laboració, condicions que s’estan negociant.

El club gironí estudia també altres opcions per ampliar patrimoni, com ara Salt, Figueres o Andorra, on té previst crear residències pels seus esportistes.

Aquesta adquisició ajudaria a augmentar el patrimoni del club de bàsquet, una condició necessària per mantenir-se la màxima categoria del bàsquet estatal.

La greu crisi económica del club, amb un déficit acumulat de 9 milions d’euros. La ACB ja va obrir un període de 2 anys per tal que el Girona arreglés la situació, sense que l’entitat hagi trobat solució a la crisi econòmica que viu.

El club incompleix la normativa de l’ACB que penalitza estar dues temporades consecutives amb un deute superior al seu patrimoni. L’únic amb què compta el club, i no té prou valor com per compensar el deute actual, és la plaça per jugar en la màxima categoria del bàsquet espanyol. Vendre-la, però, significaria acabar amb dues dècades d’història del CB Girona a l’ACB.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics